Yritys

Ota yhteyttä!

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Ole hyvä ja kirjoita ylläoleva teksti alla olevaan ruutuun.

Kithydro Oy omaa pitkät perinteet ja vuosikymmenten kokemuksen, sillä yrityksen juuret ulottuvat jo 1930-luvulla alkaneeseen korjaus- ja konepajatoimintaan. Yritystoiminta käynnistyi sepän pajana Kiteellä vuonna 1932 ja kehittyi vuosikymmenten aikana Paakkunaisen suvun toimesta. Vuonna 1977 aloitti Kiteen Hydrauliliike Oy erikoistuen hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan.  

1990-luvun loppupuoliskolla yritystä lähdettiin uuden omistajan voimin edelleen voimakkaasti kehittämään ja kasvattamaan. Vuonna 1996 käynnistettiin vientitoiminta Venäjälle ja vuonna 1998 yrityksen nimi muutettiin Kithydro Oy:ksi. Tuoteohjelmalaajennuksia on tehty useita, mm. vuonna 1998 otettiin mukaan mekaaninen voimansiirto ja vuotta myöhemmin laajennettiin

kunnossapitopalveluita kuljetinhihna-, kumitus- ja liitospalveluiden puolelle. Vuosituhannen vaihteessa kehitettiin oma KITPOWER-hydraulikoneikkojen tuotesarja ja tehostettiin koneikkojen tuotantotoimintaa. Vuonna 2003 otettiin käyttöön ISO 9001:2000 standardin mukainen Kithydron laatujärjestelmä, jossa määritettyjä yrityksen toimintoja kehitetään jatkuvana prosessina.

Vuonna 2004 Kithydro Oy investoi tuotantotilojensa kehittämiseen ja uuden, pitkälle kehitetyn testauslaitteiston rakentamiseen. Vuonna 2010 ja 2011 useamman pienemmän investoinnin jälkeen hydraulimoottoreille rakennettiin oma testausyksikkö ja pumpputestipenkki varusteltiin uusin mitta-anturein. Nykyinen testipenkkimme kykenee mittaamaan avoimen ja suljetun piirin pumppujen kaikki paine- ja vuotoarvot. Hydraulipumppujen ja -moottoreiden uusiotuotanto- ja korjauspalveluinvestoinnin tavoitteena on tarjota entistä laadukkaampaa palvelua laajoille asiakaskunnille koko Suomessa sekä vientimarkkinoista etenkin Venäjälle ja Baltian maihin jälleenmyyjäverkostomme kautta.

Tänä päivänä sepän pikku pajasta alkunsa saanut yritys on kehittynyt monipuoliseksi ja tunnetuksi yhteistyöpartneriksi niin suurille teollisuuslaitoksille kuin erilaisille liikkuvien koneiden kanssa toimiville pienyrityksillekin. Toiminta on edelleen kasvussa.